Olisiko hyvä aloittaa matkakertomus ostoksista ja tuliaisista :)

Tuliaisostoksia rajoitti kylläkin tehokkaasti matkamme tiukka aikataulu ja matkatavaroille asetetut painorajoitukset. Tytär antoi "talvivaatteensa" meidän mukanamme kotiin tuotavaksi ja sekin piti ottaa huomioon tuliaisia ostettaessa. Lähinnä pitikin ostaa kevyttä - ja edullista.  

Näitä piti tietysti ostaa:

Tytär taisi sanoakin, että Havaianas-sandaalit ovat Brasilian paras lahja maailma. Ehkä vähän liiottelua, mutta mukava niitä on käyttää. Morro de Sao Paulon saarella menikin viikko pelkästään näissä sandaaleissa. Hyvät olivat jalkineet niin rannalle, kaupungin kaduille kuin ravintolassa. Ajatelkaa, mitkä yleisjalkineet!  Havaianas-sandaaleja omat sandaalit mukaan lukien toimme Suomeen 10 paria.

Enpä ole noin 15 vuoteen käyttänyt bikineitä. Brasiliassa olin yhden kerran rannalla kokouimapuvussa. Tytär käski minun katsoa ympärilleni, käyttääkö joku muu kokouimapukua. Siispä lähdimme bikiniostoksille. Onneksi yhdestä kaupasta löytyi ns. rouvamalli.  Brasilian rannoilla bikinejä käyttävät kaikki riippumatta siiitä, onko ylipainoa tai olisiko kokouimapuku "ympäristöystävällisempi".  Kuvaa minusta ja bikineistä en julkaise :)

Rannalta lähdettäessä bikinien päälle kiedottiin ohut puuvillakangas, kanga, joka kävi myös pyyhkeestä ja suojana liialliselta auringolta. Näitä tuotiin kotiin  useampi kappale. Tässä pari malliksi:

Mitä muuta ostettiin: rantavaatteita, kun ei niitä osattu ottaa tarpeeksi mukaan, koruja, laukkuja ja sokeriruokoviinaa. Pitäähän sitä caipirinhaa tehdä kotonakin!

Tytär osti joululahjaksi minulle ja siskolleen upeat laukut, jotka on tehty juomatölkkien avausrenkaista.

Minun on tuo alempi laukku, jossa avausrenkaat on kiinnitetty toisiinsa vihreällä langalla. Tytär laski, että ylemmässä laukussa on noin 1600 avausrengasta. Näistä laukuista löytyy lisätietoa Dalaleon omilta nettisivuilta.  

Ehkä seuraavaksi Brasilian herkuista, sillä ruoka oli tosi hyvää...